Publicata de Asociatia Vatra Daciei in parteneriat cu Legendele Dacilor la Editura Kreative Pro sub Egida UNESCO
Ilustratii: Mihai Ionuţ Grǎjdeanu
Cercetare: Mihai Ionuţ Grǎjdeanu si Madalina Corina Diaconu
Text: Madalina Corina Diaconu si Mihai Ionut Grajdeanu
Anul apariției: 2014
Număr pagini: 74 full color
Format: 21 x 29 cm
Comenzi online: www.dacia-art.ro
sau
http://daco-romania.ro/carte-0002
si la standul Muzeului Municipiului București - Palatul Șuțu
Cele mai importante descoperiri de pe teritoriul Daciei Preistorice, în 60 de pagini ilustrate color! O enciclopedie la graniţa dintre adevăr şi legendă.
https://www.youtube.com/watch?v=7xFeDBhc-Fw
"Dacia Preistorica Ilustrata" de Mihai I. Grăjdeanu, este prima enciclopedie ilustrată pentru copii şi îşi propune să aducă la lumină o serie de descoperiri arheologice realizate pe teritoriul României. Prin intermediul ilustraţiilor, însoţite de explicaţiile din text, copiii şi tinerii sunt invitaţi să pornească într-o călătorie fascinantă, înapoi în timp, să descopere evoluţia vieţii pe tărâmurile străvechi, cunoscute sub numele de "Dacia", teritoriul României de azi. Volumul pune la dispoziţie o serie de informaţii bazate pe o bibliografie de specialitate: formarea sistemului solar, a Pamântului (plăcile tectonice), apariţia dinozaurilor pitici din Munţii Apuseni, formarea munţilor Carpaţi, a Mării Negre şi a fluviului Dunărea; evoluţia mamiferelor şi a omului în spaţiul carapato-danubiano-pontic, apariţia primei civilizaţii pe teritoriul Daciei preistorice: civilizaţia danubiană.
Autorul prezintă unele dintre cele mai controversate descoperiri arheologice: omul sudic din Oltenia, un craniu vechi de 2 mil. ani, descoperit în judeţul Vâlcea, considerat o varietate de Homo Habilis; urma pietrificată de Neanderthal, veche de 62.000 ani, descoperită în "Sala Paşilor" din peştera Vârtop în munţii Apuseni. O altă descoperire importantă pentru perioada în care populaţiile de homo sapiens au intrat pe continentul European, este mandibula de homo sapiens veche de 40.000 ani, descoperită în Peştera cu Oase, din Munţii Aninei. În paginile cărţii regăsim şi cele mai vechi picturi rupestre din Europa Central Estică, descoperite în Peştera Coliboaia din Munţii Apuseni, desene vechi de 35.000 de ani.
"Dacia Presitorică Ilustrată" vine să completeze lucruri cunoscute parţial sau deloc, o invitaţie de a descoperi istoria străveche prin intermediul ilustraţiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu